Detoxikácia + Správna výživa + Výživa buniek

=
 

zdravé telo  +  čistá myseľ  +  radosť zo života



Čo je detoxikácia ?

Pri detoxikácii neliečime žiadny zdravotný problém - nie je to liečba.
Detoxikáciou umožňujeme organizmu zbaviť sa toxínov a ložisiek, pričom nastáva regenerácia a návrat k pôvodnému stavu.
Naturopatický výživový a detoxikačný poradca nelieči, ale diagnostikuje a pomáha odstraňovať z tela všetko, čo by mohlo spôsobovať, alebo v budúcnosti spôsobiť zdravotné problémy - baktérie, vírusy, plesne, ťažké kovy, chemikálie,atď...
Odporučí individuálne vhodné suplementy - vitamínové, minerálne, alebo bylinné prípravky.
Vedie klienta k prevencii, zdravému životnému štýlu a zodpovednosti za seba samého.
Hĺbkovou detoxikáciou, ktorá je základom očisty organizmu, môže pomôcť zbaviť sa nepríjemných symptómov chronických chorôb bez negatívnych dopadov na organizmus.
Usmerní pri výbere vhodných potravín, zostaví individuálny jedálny lístok na mieru, podľa výživových a energetických potrieb organizmu.


 


Má detoxikácia zmysel ?

Detoxikácia je systematický, nepretržite prebiehajúci a nikdy nekončiaci proces.
Organizmus zbavovaný rôznych jedov dobre funguje a je odolný.
Keď začnete detoxikovať, spočiatku sa zdá, že sa nič nedeje.
Nie je možné očakávať výsledok za 1 tyždeň, hlavne, ak sa telo zamoruje roky.
Postupne ale zisťujete, že ste za celú zimu neboli chorý, že do schodov nedychčíte, kĺby menej bolia, tlak klesá...
Budujete si novú imunitu.
Na imunitu neexistuje zázračná tabletka s okamžitým účinkom.
Chce to prácu, dlhodobú.
Očistiť organizmus od patogénov a ich toxínov, podporovať odvedenie uvoľnených toxických látok z hlbokých tkanív, kapilárneho systému a lymfy, podporovať oslabené orgány, zmeniť stravovacie zvyklosti.


 

 

Má správna výživa zmysel ?

Na tému "Zdravá výživa" sa už napísali kvantá kníh, článkov, je jej plný internet, aj ostatné médiá.
Skoro každý, čo i len trošičku známy človek, píše kuchárske knihy, plné zaručených receptov na zdravie, krásu, štíhlosť.
Časopisy bombastickými titulkami lákajú na rôzne overené a fungujúce diéty.
Každý týždeň je v móde iná, zaručene všetkým všetko liečiaca potravina, bylinka...

Nebudem s nimi súperiť a tiež Vám sľubovať okamžitý zázrak - takto to nefunguje...

Zabúda sa na individualitu človeka.
Každý sme iný.
Máme úplne jedinečné potreby, vlastnú látkovú výmenu a životný rytmus.
Čo robí dobre mne, nemusí Tebe - a naopak.


 

 

Zdravie tela stojí na troch pilieroch : Strava, pohyb, odpočinok

Výberom nevhodnej stravy a potravín najviac zaťažujeme okruh žalúdok / slezina / pankreas.
Následne dochádza napr. k hnačkám, zápcham, obezite, anorexii.
Pankreas preťažuje aj prejedanie, alebo naopak, ak jeme veľmi málo, a ak sú jedlá nadmerne studené alebo horúce. Príliš pestré jedlá bránia v jeho dokonalom spracovaní. Príliš málo jedla a prijímaného nepravidelne zase znamená nedostatok energetických a látkových rezerv, ale zároveň je telo v pohotovosti a cíti sa ohrozené-začne ukladať nebezpečný viscerálny tuk. Čiže ak málo jeme - nechudneme, pretože telo si začne ukladať zásoby na "horšie časy". A pozor, telo si pamätá - a jedného dňa už úprava hmotnosti nemusí byť možná...
Nedostatok pohybu vedie k problémom so spaľovaním. Málo telesnej aktivity ovplyvňuje hlavne pankreas, pečeň, srdce a pľúca.
Do tela prichádza viac, ako sa spotrebuje.
Zablokovaná energia v pečeni sa može prejavovať bolesťami hlavy na spánkoch, u žien predmenštruačným syndrómom.
Človek chodiaci, sa v dnešnej dobe zmenil na človeka sediaceho a voziaceho sa a konzumujúceho ...
Dlhodobá inteznívna práca bez adekvátneho ukľudnenia a odpočinku zas preťažuje obličky. V obličkách je uložená naša vrodená zásobáreň energie. Ak si ju vyčerpáme, či už nadmernou fyzickou, alebo mentálnou prácou, väčšinou sa to prejaví napríklad oslabením obranyschopnosti organizmu, alebo rôznymi inými chorobami.
Ak málo spíme, telo a myseľ sa nestihnú zregenerovať, dostávame sa do začarovaného kruhu problémov so zaspávaním, poruchami koncentrácie a celkovou slabosťou.

 

Čo ďalej?

Vzdelávať sa.
V dnešnej dobe je obrovské množstvo dostupných informácií - samozrejme, treba používať aj zdravý rozum a niekedy aj šiesty zmysel.
Prevziať zodpovednosť za seba samého a za svojich blízkych. Neočakávajte, že to niekto spraví za Vás.
Zaujímať sa o to, čo obsahujú potraviny a veci dennej potreby.
Začať čítať etikety na obaloch potravín, poznať aspoň pár základných, zdraviu neprospešných É-čiek, ako napríklad aspartam, glutamát - kvasnicový extrakt, sorban draselný, benzoan sodný, atď..
Treba však byť na pozore - výrobcovia radi menia ich názvy...Ďalej sem patria napr.: formaldehyd, fluoridy, hliníkové ionty, hormonálne disruptory.


 

 




Hrozí totiž fenomén súčasnej doby : Kokteilový efekt. Človek prijíma v potravinách, nápojoch, vo vzduchu, liekoch, kozmetike a drogérii toľko najrôznejších chemických látok, že dohromady môžu predstavovať vážne nebezpečie pre naše zdravie. Aj keď možno spĺňajú bezpečnostné limity pre jeden daný produkt, keď si ich dáte vo všetkom čo zjete, namažete sa nimi v krémoch, umyjete si s nimi telo, ruky, vlasy, zuby - ich účinok sa zosiľňuje a navzájom sa ovplyvňujú. Takýto kokteil veľmi často zasahuje do regulácie hormonálnych a nervových procesov.

Čo s tým ?

Pripravovať jedlo zo základných surovín, vymeniť teplučký chlieb a pečivo upečené z hlbokozmrazeného polotovaru plného zbytočných a nebezpečných prídavných látok za kváskový chlieb (pozor, z kvásku, nie z kvasníc), podporiť "svojho" farmára - nájsť predajcov domácich vajíčok, ovocia, zeleniny, zmeniť kozmetiku, drogériu, plastové nádoby, fľaše na nápoje, atď., atď...



Odporúčania a postupy uvedené na týchto stránkach nenahrádzajú lekársku starostlivosť

Svoj zdravotný stav konzultujte so svojím ošetrujúcim lekárom
 ODPORUČTE NÁS
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
 FACEBOOK